Menu

Content

Breadcrumb

A+ A A-

Irigare prin microaspersiune şi aspersiune

Irigarea prin ploaie artificială este un tip de irigare recomandat pentru plantațiile de cartof, legume, flori, culturi la care prezența picăturilor de apă pe părțile aeriene ale plantei au efect pozitiv. Sistemele de irigare prin aspersiune sunt oferite de AGRODOR sub formă de aripi de ploaie mobile sau prin sistem de aspersoare fixate. Sortimentul aspersoarelor oferite de AGRODOR este unul foarte larg şi include stropitori ce dezvoltă diferite distanţe de udare, debit diferit de apa. Există aspersoare ce produc picături cu dimensiuni mari, dar și aspersoare care produc o ploaie superfina - ceaţă folosite pe larg de către crescătorii de ciuperci.

 Din punct de vedere tehnic, aspersia înseamnă distribuția uniformă a apei sub forma unor picături fine – similare ploii, pe o suprafață bine determinată. Elementul de dispersie este aspersorul, definit ca un dispozitiv cu ajutorul căruia se împrăștie apa adusă prin conducte aflate sub presiune.

Sistemele de irigații prin aspersiune conțin elementele tehnice incluse în lanțul de distribuție a apei, începând de la sursa de punere sub presiune și terminând cu ultimul și, poate, cel mai important element – aspersorul. În scopul aplicării cu maximă eficiență a udărilor prin aspersiune, și nu numai, va trebui ținut cont de strânsa corelare ce există între factorii de climă, sol și plantă.

Avantajele sistemelor de irigare prin aspersiune:

-costuri mai mici

-aspersarea oferă o uniformitate optima a irigării

-microaspersarea permite formarea microclimei benefice pentru creșterea plantelor, fiind asemanatoare ploii naturale

- sistemul poate fi folosit și ca metoda de protecție de îngheț timpuriu sau tardiv

-sistemele pot fi alimentate de la surse limitate de apa (în funcție de terenuri)

Dezavantaje:

-         Instalațiile pot crea dificultăți de efectuare a altor lucrări

-         Consumul mai mare de apă (din cauza evaporării masive în timpul udării)

AGRODOR este una dintre  companiile lideri  în domeniul instalațiilor sistemelor de irigare din Republica Moldova, cu o experiență de 10 ani și a reușit să-și completeze arsenalul de echipament și utilaje pentru proectarea și instalarea oricăror sisteme de irigare, inclusiv aspersiune. 

 

 

Informaţii de Contact

Drumul Național R1 (Chișinău - Ungheni),
km 14,8, s. Cojușna, r. Strășeni
Republica Moldova.
 
 
Telefon fix / Fax: 0 (237) 92 068
Telefon mobil: 068 394 888 /  068 544 887
E-mail: agrodor.succes()gmail.com
 

Despre Noi

Facebook

 

Log In or Register